Minu esimesed matkakogemused olid seotud rajaleidjate matkadega. Ja muidugi unustamatu kogemuse jättis „Vello“ matk, kus me käisime Tanisega koos. Sealt saime ka esimese matkapisiku, ja enda kohta ei teagi, mis kõige rohkem tol hetkel sümpatiseeris. Ehk kogu kooslus, mis matkadega kaasas käib.

Päris esimene matk, mida ise aitasin korraldada, oli üks Tartu ja Põltsamaa rajaleidjate ühismatk, millest ma muidugi midagi väga ei mäleta. Kindlasti on sellest matkast kuskil pildigalerii kuskil. (Kes teab, võib teada anda.) See matk andis ka tõuke järgmiste korraldamiseks, sest kui korra oli proovitud matka korraldamist, siis ei saa ju pidama jääda. Arvestades ka tollast olukorda, kui matkamine hakkas noortel kui ka vanematel kuidagi tahaplaanile jääma. Siia toimunud matkade rubriiki üritame koondada ajaloolise materjali kõikidest matkadest.
Mairo